انجمن علمی ادیان و عرفان تطبیقی دانشگاه فردوسی مشهد

وبلاگ مذکور در جهت اشنایی با رشته ادیان و عرفان تطبیقی ارائه شده است

انجمن علمی ادیان و عرفان تطبیقی دانشگاه فردوسی مشهد

وبلاگ مذکور در جهت اشنایی با رشته ادیان و عرفان تطبیقی ارائه شده است

تنبلی از نگاه قران کریم

http://forum.bidari-andishe.ir/thread-21157.html: قرآن نسبت به تنبلی افراد در مواردی چون جهاد و نماز و برخی از اعمال عبادی دیگر توجه داشته است.
به نظر قرآن ریشه تنبلی در اموری چون جهاد و اعمال و تکالیف سخت و دشوار را می‌بایست در شک و تردیدی دید که آنان نسبت به خدا و دین دارند.
فقدان ایمان کامل موجب می‌شود تا شخص نسبت به تکالیف سخت و دشوار واکنش مثبتی نشان ندهد و با برخورد سرد خود آن را به کناری نهد؛ زیرا کسانی که به خدا و آخرت ایمان دارند می‌کوشند تا به آموزه‌های دستوری خدا و قرآن و پیامبران
عمل کنند
.
https://tse1.mm.bing.net/th?id=JN.wxxkiPP8yXhJj%2fO0n0CU3Q&w=137&h=105&c=7&rs=1&qlt=90&pid=3.1&rm=2
شک و تردید در خدا و یا آخرت موجب می‌شود شخص، کاهلی و تسامح و تنبلی را پیشه خود کند و با جان و مال به دفاع از دین خدا و آموزه‌های آن اقدام نورزد.(توبه آیه 45 و 46)
قرآن عامل دیگر تنبلی در افراد را در ثروت و رفاه زیاد ایشان می‌داند. برخورداری از ثروت و امکانات مادی موجب می‌شود که شخص از کارهای سخت و دشوار بگریزد به ویژه آن که کار ارتباط تنگاتنگی با جان و مال او داشته باشد و او رادر سختی جانکاهی قرار دهد.(توبه آیه 86)   
از دیگر علل و عوامل تنبلی نسبت به آموزه‌های دینی، دنیاطلبی و دل خوش داشتن به زندگی دنیاست؛ از این رو شخص، حاضر نیست تا کارهای سختی را در پیش گیرد و از جان و مال خود مایه بگذارد.(توبه آیه 38 و 85)
در تحلیل قرآن کسانی که به دین اسلام، ایمان کاملی ندارند و یا منافق هستند گرفتار تنبلی می‌شوند و این گونه است که در نماز گزاردن (نساء آیه 142)، جهاد در راه خدا (آل عمران آیه 167 و 168) و امور دیگری که سخت و دشوار است و تنبلی می‌کنند.
قرآن به مومنان و منافقان و دیگرانی که در حوزه دین تنبلی و تکاهل می‌کنند هشدار می‌دهد که این گونه رفتار موجب حسرت و ندامت دیر یا زود می‌شود که راه گریزی از آن نخواهند داشت. ندامت زود هنگام آن این خواهد بود که دشمنان برایشان چیره شوند و یا از بهره‌های مادی و معنوی آموزه‌ها و عمل به آموزه‌های قرآنی بی‌بهره بمانند و در آخرت نیز دچار خشم و عذاب الهی گردند. (نساء آیه 72 و 73)
با نگاهی به آیات قرآنی می‌توان دریافت که ریشه تنبلی عدم درک درست از شرایط و وضعیت و موقعیت فرد است.
این مساله اختصاص به حوزه دین ندارد و هر کسی که درباره مساله و یا موضوعی دچار تنبلی می‌شود و اقدام به کار و عملی نمی‌کند و در گوشه‌ای می‌خزد!در حقیقت شرایط و وضعیت خود را درک نکرده است!
دانش‌آموزی که فایده درسی را درک نکرده است نسبت به آن واکنش درستی نشان نمی‌دهد و حاضر نیست تا آن را بیاموزد و این گونه نسبت به آن و یا همه دروس تنبلی می‌کند.
بنابراین ایجاد انگیزه و تغییر در نگرش دانش‌آموز می‌تواند وی را نسبت به موقعیت خود و موضوع آگاه سازد.

منبع : تالار بیداری اندیشه

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.